О организацији

Савез студената Универзитета у Новом Саду

Представља кровну организацију за мрежу Савеза студената факултета, виших школа и студентских домова која броји укупно 15 локалних организација.
Савез студената УНС је најбројнија студентска организација са преко 1500 чланова која се брине о положају свих студената на Универзитету у Новом Саду.

Циљеви

Примарна циљна група наших активности су студенти и шира академска заједница Универзитета у Новом Саду и виших школа у Војводини.
Савез студената Универзитета у Новом Саду организује садржаје који доприносе стварању повољних услова за исказивање креативности студената кроз научно, културно, спортско и свако друго деловање.

Основни циљеви организације су:

– заштита студентских права и студентског стандарда –

Oбезбеђивање оптималних услова за студирање и квалитетне литературе из свих наставних предмета на Универзитету

Обезбеђивање адекватног смештаја студената

Побољшање квалитета исхране и уређености студентских ресторана, остваривање међу универзитетске сарадње

Награђен пројекат
"Mузичка шаНСа"

Пројекат ‘музичка шаНСа’ Савеза студената универзитета у Новом Саду је, 15. децембра 2018, године, у оквиру OPENS FundCon-a освоијо награду за најбољу маркетинг кампању

Пројектни тим такмичења “музичка шаНСа” је пратио пет младих бендова кроз цело ово искуство, осигуравајући представљање сваког бенда на јединствен и оригиналан начин уз истовремено стварање визуелног идентитета пројекта.

Пројекти и догађаји који су реализовани

Студентски културни водич

Креиран је са циљем да се младим студентима у Новом Саду омогући приступ за информисање о културним знаменитостима града у коме студирају. „Студентски културни водич“, је збирка значајних места, догађаја, споменика и другог знамења.

Национални дан студената

Поводом Националног дана студената, организовали смо дуги низ година уназад овај догађај у сарадњи са Студентским културним центром Нови Сад, као и Студентским центром Нови Сад. Догађај је годишње окупљао преко 1500 младих у знак сећања на Жарка Мариновића, студента који је свој живот изгубио током великих демонстрација 4. априла 1936. године. Догађај поред музичког дела, обухватао је и сајмове студентских организација, на платоу испред Студентског дома «Слободан Бајић».

Студентско шаховско првенство

Унапређење квалитета слободног времена студената и подстицај сарадње студентских организација факултета на територији Новог Сада, кроз организовање Студентског шаховског првенства Универзитета у Новом Саду. Сваки факултет је формирао екипу од шест чланова (од којих су бар два члана морала бити женског пола). Првенство се одиграло сваког другог викенда током три месеца ( септембар, октобар, новембар)2017.год. На овај начин, не само да се први пут у скоријој историји покренуло овакав вид студентског такмичења на територији Новог Сада, већ́ се и путем сарадње и умрежавања спортских секција факултета омогућила његова одрживост у наредним годинама. На тај начин, могућности провођења и квалитет слободног времена младих биће знатно увећан. Сигурни смо да ће спровођење Студентског шаховског првенства Универзитета у Новом Саду привлачити велик број актера и спонзора из године у годину, те ће се тиме обезбедити непрекидан раст квалитета самог догађаја.

Ник Вујчић у Новом Саду 2016.

Гостовање Ника Вујичиц́а у Новом Саду, партнерски смо организовали у сарадњи са Еванђеоским удружењем студената Србије, Универзитетом у Новом Саду, као и Савезом студената Медицинског факултета у Новом Саду, под покровитељством Града Новог Сада, који је у том периоду био град кандидат за Омладинску престоницу Европе 2019. године. Догађај су пратили музички концерти два млада музичка студентска бенда, који су се представили публици које је било преко 3500 у великој сали СПЕНС-а. Догађај је био хуманитарног карактера, при чему је сав приход од продатих карата усмерен у хуманитарне сврхе.

Пројекат Музичка шаНСа

Музичка шаНСа, је пројекат настао сарадњом Савеза студената Универзитета и ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад. Такмичење је намењено младим бендовима на територији Новог Сада. Такмичење се одржава са циљем да младима од 15 до 30 година обезбеди више могућности да испоље своју креативност и да им пружи доступност простора за стварање музике, вежбање и усавршавање на новосадској музичкој сцени. Како је сам пројекат трогодишњи могућност да сниме песму и спот добијају по 5 бендова по години.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/sr_RS/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Локација

Симе Милошевића 10 Студентски дом Слободан Бајић

Емаил

savezstudenatanovisad@gmail.com

Пратите нас на друштвеним мрежама

Пријавите се за новости

Контактирајте нас